Light Emulsion

 Ingredienser

Formulan innehåller en unik postbiotika som efterliknar hudens egen tredimensionella struktur. Postbiotikan består av fermenterat ris och arginin som tillsammans med ingående oljor ger en struktur som stärker och skyddar hudbarriären, på ett naturligt sätt.

Blandningen av oljor är utvald för att passa en fetare/oljigare hud som är aknebenägen. Ethyl Linoelate (Omega 6) ger tillsammans med de hudliknande Squalane och Lecithin en bra balans för den fetare eller oljigare huden. Ethyl Linoelate som är en variant av den essentiella fettsyran linolensyra minskar aktiviteten i hudens talgkörtlar och styr även mognadsprocessen hos keratinocyterna.

Produkten innehåller även Niacinamid som är ett mycket välstuderat ämne som minskar hudens produktion av talg. Den bidrar också till en jämnare hudton och förbättrar hudens struktur. Zink reducerar ytterligare hudens talgproduktion och har en sammandragande effekt, vilket minskar synligheten av porer. Flavonoiden Naringenin har en antioxidantisk effekt och minskar mängden fria radikaler, vilket ytterligare hjälper till att reducera uppkomsten av rödhet och irritation. För att främja avfjällningsprocessen av keratinocyter som annars kan täppa till porer och öka risken för inflammation, har vi tillsatt den milda PHA syran Laktobionsyra. Den främjar deskvamering av keratinocyter och minskar tilltäppta porer samt bidrar till en slätare hud.

Även en oljig och aknebenägen hud behöver fukt. Light Emulsion innehåller därför det naturliga innovativa ämnet Ektoin. Ektoin är en liten substans (142 Dalton) som finns naturligt i bakterier i saltöknar och andra extrema miljöer där det bevarar vatten och bidrar till en bibehållen normal cellfunktion, vilket gör att bakterierna kan överleva. På samma sätt hjälper Ektoin hudens celler att bibehålla sin normala funktion och fukthalt när den utsätts för stress, såsom ett torrt klimat, kyla, värme och solljus.

Själva basen i krämen – emulgeringssystemet – är en unik teknologi gjord med postbiotika av fermenterat ris (Lactobacillus/Rice Ferment) tillsammans med aminosyran arginin och maltitol. Emulsionen skapar en 3D struktur som efterliknar huden och är därför mycket hudvänlig. Systemet i sig har visat på en anti-inflammatorisk och lugnande effekt.

Användartester

Ett användartest på 28 friska frivilliga testpersoner utfördes på produkten under utvecklingen. Försökspersoner med normal, oljig eller kombinationshy deltog och deras ålder var 18-76 år (de flesta var i åldern 25-34 år). Testpersonerna fick använda produkten under totalt 30 dagar. Den enda rengöring som användes under testperioden var vår Mineral Cleanser. I slutet av testperioden svarade de på frågor kring hur de upplevde att produkten var att använda och hur den påverkat huden. Andelen (i %) testpersoner som upplevde att huden helt eller delvis hade förbättrats under användningen presenteras.  


Synliga resultat

95% tyckte att huden blev mindre oljig

91% fick färre finnar och orenheter

100% upplevde att huden blev bättre

 
Användartest

Användartestet visade att…

96% tyckte att huden kändes mer mjuk och smidig

96% ansåg att produkten gav en mjukgörande effekt som varade hela dagen

88% upplevde att huden kändes mindre torr

90% upplevde att huden hade blivit mindre känslig och irriterad

95% tyckte att huden kändes mindre oljig

91% ansåg att de hade fått färre finnar och orenheter

86% upplevde att porerna blivit mindre

91% ansåg att huden hade fått en förbättrad lyster

100% upplevde att huden och dess textur hade blivit bättre och vitalare

Hudmätningar med Antera

Vi har också gjort en studie med en så kallad Split face design där vi använde vår Anterakamera för att utvärdera huden. Vi har jämfört Skinomes Light Emulsion + Mineral Cleanser med en marknadsledande hudvårdsprodukt för aknebenägen hud. Effekterna är jämförbara och trenden visar att Light Emulsion förbättrade vissa parametrar såsom fina linjer, bättre än den marknadsledande produkten.

Minskad mängd porer i panna, före och efter:

Reduktion av upphöjningar i huden (kvisslor/blemmor) = jämnare hud. Käke/kind. Före och efter:

Reduktion av fina linjer, före och efter:

Kliniska tester

Kliniska tester på människa (10 personer) där produktens skyddande och återfuktande egenskaper utvärderades. Vattenavgivningen (TEWL, trans epidermal water loss) och mängden fukt mättes instrumentellt.


Mätbar effekt i kliniska studier

77% ökad återfuktning efter 1 timme

40% ökad återfuktning efter 7 timmar

>7 h ökad återfuktning och förbättrat skydd

 
Hudtoleranstester

Våra hudtoleranstester visar att produkten…

  • Tolereras väl. Kan användas av alla hudtyper, även av er med mycket känslig hud
  • Hypoallergenic – ger inte överkänslighet. Har mycket låg risk att orsaka överkänslighet eller allergier
  • Irriterar inte ögonen. Orsakar inte irritation eller obehag om den råkar komma i kontakt med ögonen.