Boosta din hud med våra Night Actives!

Det finns flera anledningar till att du bör inkludera ett av våra nattkoncentrat, s.k. Night Actives, i din hudvårdsrutin. Den främsta? Det är ett effektivt sätt att öka fukthalten i huden samtidigt som du med hjälp av flera aktiva ingredienser kan få hudfördelar som exempelvis minskad rödhet, slätare hud, jämnare hudton samt en reduktion av rynkor och fina linjer. Idag erbjuder vi tre olika nattkoncentrat; Night Active, Night Active+Retinol och Night Active Control. Vilken ska man välja? Här är en kort guide!

Night Active = denna oljeemulsion innehåller en hög andel aktiva ingredienser med vetenskapligt bevisad effekt. I kliniska studier har vi sett att produkten ger en slätare hud och kan minska rödhet efter två månaders användning (resultat från kliniska studier hittar du längre ner). Utöver detta funkar Night Active som en riktigt fuktboost för din hud tack vare ingredienser som acetyl-glucosamine som är byggstenen till hyaluronsyra och kan därför öka fukthalten i huden. Denna produkt passar därför perfekt för dig som redan börjar få en vintertorr hud.

Night Active innehåller även niacinamid som bidrar till en jämnare hudton och prebiotika som balanserar hudfloran (hudens mikrobiom) vilket leder till en hälsosam hud. Du hittar även zinc ascorbate i formuleringen, vilket är en hybrid mellan zink och vitamin C som kan minska uppkomsten av fria radikaler. Andra verksamma ingredienser är bland annat squalane samt mjukgörande lecitin och havreolja, vilket även ger produkten dess naturliga doft.

Night Active+Retinol = det här är exakt samma produkt som Night Active och ger därför samma hudfördelar som ovan, men vi har även adderat retinol för att ge ytterligare effekt på rynkor, något vi har sett att Night Active+Retinol gör i kliniska studier, mer information nedan.

Night Active Controlspecifikt utvecklat för att passa dig med kombinations-, oljig eller aknebenägen hud. Formulan bidrar till att kontrollera sebumproduktionen, verkar porförminskande och har även en utjämnande effekt tack vare hudeget retinol som har positiv effekt både på oljig- och aknebenägen hud samt mogen hud så detta koncentrat passar både en yngre och mognare hud. 

Jag har normal till torr hud, vilket nattkoncentrat passar min hud bäst?

Retinol är en riktig superingrediens vilket gör att många ofta gärna väljer en retinolprodukt för sin hud. Vi vill påminna om att retinol bara ger effekt om man faktiskt har ålderstecken. Därför, för dig som vill förebygga åldrande passar Night Active utmärkt och för dig som vill motverka åldertecken passar Night Active+Retinol. Om du har känslig hud passar Night Active också bättre för dig. Båda koncentraten är dermatologiskt testade.

Resultat från kliniska studier - Night Active

I kliniska studier har vi sett att huden blir slätare efter 2 månaders användning av Night Active.
Första bilden är tagen Före testningen. Andra bilden är tagen efter 2 månaders användning av Night Active. I tabellen ser vi att ojämnheterna har minskat med mer än 20%.  

Även rödheten i huden minskade vid användning av Night Active under 2 månaders användning.

Första bilden är tagen Före testningen. Andra bilden är tagen efter 2 månaders användning av Night Active. I tabellen ser vi att rödheten har minskat med ca 9%.  

Resultat från kliniska studier - Night Active+Retinol

När det gäller Night Active+Retinol så får vi förutom slätare hud även mer effekt på rynkor.

Bilderna ovan visar ett exempel på reduktion/minskning av rynkor under ögat vid två månaders användning av Night Active+Retinol. Första bilden är tagen före testningen, andra bilden är tagen efter två månaders användning. I tabellen ser vi att minskningen är 100% efter två månader.
Bilderna ovan visar minskning i djup och bredd av rynkor i pannan efter två månaders användning av Night Active+Retinol. Första bilden är tagen före testningen, andra bilden är tagen efter två månaders användning. I tabellen ser vi att minskningen är ca 58% efter två månader.