Prev page Next page Back to Blog
Mjölksyrabakterier från bröstmjölk och mjukgörare visar imponerande resultat på torr, irriterad, känslig och eksembenägen hud
Skinome är stolta över att presentera den imponerande effekten av den probiotiska antiinflammatoriska mjölksyrabakterien Lactobacillus Reuteri, ursprungligen från bröstmjölk, i kombination med en mjukgörande kräm helt fri från tillsatser.

Bakgrund

Mjölksyrabakterier har länge varit kända för att ge god effekt på eksemdrabbad hud när de intas oralt, stödda av 75 publicerade kliniska studier. Den antiinflammatoriska probiotiska mjölksyrabakterien, Lactobacillus Reuteri, har också studerats i samma syfte.

Vår studie

I år initierade vi en studie kring topikal applikation (på huden) av Lactobacillus Reuteri. Vi kombinerade detta med vår unika mjukgörande kräm, Rich Body Cream, för att undersöka dess effekt på symptom associerade med eksembenägen hud - irritation, klåda, torrhet och fjällning.

Metod

Under en 4-veckorsperiod testade vi denna kombination på 35 kvinnor med torr, känslig, irriterad och/eller eksembenägen hud.

Resultat

  • 75% av deltagarna rapporterade en markant minskning av torrhet och fjällande hud.
  • 60% av kvinnorna upplevde att klådan minskade.
  • 84% upplevde effektiv återfuktning. 
  • 76% upplevde förstärkt hudbarriär tack vare denna kombination. 

Ingen av deltagarna fick nya eksemutbrott under studien. Fungerar på såväl kropp som ansikte samt även för män och barn.

Viktigt: 
Det är av primär betydelse att inte betrakta hudvård som ett substitut till läkemedelsbehandling. Vid förekomst av eksem, rekommenderas det starkt att konsultera en hudläkare. Läkemedelsbehandling är oftast nödvändigt för att behandla de kliniska symtomen associerade med eksem

 

Referenser

  1. https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/?term=lactobacillus+atopic+dermatitis&filter=pubt.clinicaltrial&filter=pubt.randomizedcontrolledtrial&sort=date.
SKIN ACADEMY