Mineral Cleanser

Vår Mineral cleanser

Målsättningen när vi utvecklade vår rengöringskräm var att skapa en formulering som effektivt tar bort smuts på huden men som inte torkar ut den och stör hudfloran. Resultatet blev vår Mineral Cleanser som är en mild, färskproducerad rengöringskräm med återfuktande egenskaper som passar normal, oljig, något torr och blandhy. Den är effektiv men ändå mikrobiomvänlig, dvs snäll mot din hudflora, då den inte innehåller några ingredienser som kan störa hudens goda bakterier, bakterier som behövs för att huden ska vara i balans. Bland de verksamma ingredienserna finns postbiotika från Lactobacillus ferment, som bidrar till att binda vatten i huden för ökad återfuktning. Vi har också tillsatt mineralen kaolin då den absorberar fett, smuts och föroreningar på ett effektivt sätt.

För en milt utjämnande, keratolytisk, effekt använder vi BHA-syra i låg dos (0,25 %) som hjälper till att ta bort döda hudceller och minska porstorleken. Den BHA vi valt är mycket skonsam mot huden då den är inkapslad i lösliga kostfibrer (om du däremot är överkänslig mot BHA bör du vara försiktig och testa dig fram när du använder produkten). Dessa fibrer har även prebiotiska egenskaper vilket betyder att de ger näring till hudens goda bakterier. Andra nyckelingredienser i Mineral Cleanser är lipiden squalane, som återfinns naturligt i huden och som är en del av hudens egen skyddande hydrolipidfilm, tillsammans med fuktbindande glycerin samt en mjukgörande och anti-inflammatorisk havreolja. Ytterligare en aktiv ingrediens är niacinamid som stärker hudens barriärfunktion.

Mineral Cleanser rengör skonsamt utan att löddra och huden känns inte torr efter tvätt. Även om denna rengöringskräm innehåller en mycket låg dos BHA-syra, tänk på att om du har mycket känslig hud så bör du vara försiktig och prova dig fram för att se om den passar just din hud.

Vår Mineral Cleanser är inte specifikt utvecklad för personer med hudåkommor som t.ex. rosacea, eksem, psoriasis, perioral dermatit, vitiligo, akne och hyperkänslig hud.

Ingredienser: Aqua, Cetearyl Alcohol, Stearic Acid, Glycerin, Kaolin, Coco-Betaine, Polyglyceryl-3 Dicitrate/Stearate, C10-18 Triglycerides, Lactobacillus Ferment, Avena Sativa Kernel Oil, Caprylic/Capric Triglyceride, Sodium Methyl Cocoyl Taurate, Squalane, Niacinamide, Dextrin, Polydextrose, Amylopectin, Sodium Cocoyl Isethionate, Salicylic Acid