Möt vår grundare Dr. Johanna Gillbro

Min resa som entreprenör och grundare till Skinome började redan i min barndom när jag drabbades av pigmentsjukdomen vitiligo, för det var även då min fascination för huden tog sin början. Kunskapen om huden ledde mig så småningom till hudvårdsindustrin och idag har jag över 15 års erfarenhet av hudvård från roller som forskningsledare och innovationschef. Under dessa år har jag samlat på mig så mycket kunskap om huden men även förståelse och insikter om hur vi bäst kan ta hand om den utan att störa dess naturliga funktion. För det är just det, huden är redan ett eget superkompetent system som har utvecklats och optimerat sig själv under mer än 100 000 års tid, vi bör vara försiktiga med hur vi behandlar huden.

I april 2019 släppte jag boken Hudbibeln där målet var att förklara den senaste vetenskapen och min forskning om huden på ett enkelt sätt och därmed vägleda och ge hudvårdsanvändare ett verktyg till att fatta de bästa besluten för sin hud. I boken berättade jag också om den förändring jag ville se inom hudvårdindustrin för att bättre ta hand om vår hud. I takt med den fantastiska respons boken fick kände jag att jag inte kunde sitta och vänta på att någon annan skulle utveckla den typen av hudvård som jag tror är bäst för huden, jag fick ta tag i det själv helt enkelt. Resultat blev Skinome där jag tillsammans med fem andra otroligt skickliga kemister har utvecklat ett helt nytt alternativ till den traditionella hudvård som länge varit det enda alternativet på marknaden – vi kallar det färsk hudvård.

Färsk hudvård handlar om att sätta hudens bästa först, inte om vad som är bäst för tillverkaren och vad som förenklar lagerhållningen eller förvaringen på butikshyllan. Därför gör vi färsktillverkad hudvård som inte innehåller några konserveringsmedel, parfymer eller andra onödiga tillsatser. Våra produkter innehåller bara ingredienser som är där för huden, Därför har vår hudvård en kortare hållbarhet och vi krånglar till det något då vi ber dig att förvara några av våra produkter kylt. Men vi tycker att det är värt det, då vår hud mår som bäst av det.

Färsk hudvård är ett resultat av över 10 års forskning på huden och dess hudflora (= mikrobiom). Mikrobiomet innehåller hudens alla triljontals goda bakterier som i sin tur reglerar hur din hud mår och ser ut. Vi måste värna om mikrobiomet och vara försiktiga med de produkter vi använder, för att inte störa dess naturliga funktion. Därför är alla våra färska produkter mikrobiomvänliga, vilket stärker din hudhälsa. Precis som att färsk mat är bra för hälsan, är färsk hudvård bra för hudhälsan.

Mitt mål med Skinome är att bidra till bättre hudhälsa hos hudvårdsanvändaren genom att tillsammans med mitt team ta fram hudvård baserat på den senaste forskningen om huden och den minimalistiska filosofi vi har.  Vi kommer i takt med nya upptäckter att fortsätta utveckla och förändra våra egna produkter, alltid med fokus på att sätta huden först. Mycket har hänt sedan jag gav ut Hudbibeln men samtidigt känner jag att det här är bara början.   

 

Johanna Gillbro
Grundare & CSO Skinome

 

OM JOHANNA GILLBRO

Johanna Gillbro har doktorerat inom experimentell och klinisk dermatologi vid University of Bradford i England.

Under doktorandtiden i Storbritannien fokuserade Johanna Gillbro på hudens pigmentering och innebörden av oxidativ stress i huden på patienter med hudsjukdomen vitiligo. Johanna Gillbro tog examen i experimentell dermatologi år 2006 och har idag mer än 15 års erfarenhet inom dermatologi och är specialist på huden och på hur vi ska ta hand om den.

Johanna Gillbro har publicerat många vetenskapliga artiklar inom ämnet dermatologi och är den mest citerade författaren i tidskriften International Journal of Cosmetics. Hon har även vunnit pris för bästa vetenskapliga artikel inom ”cosmetic science” och hon är ofta inbjuden på internationella dermatologiska konferenser för att presentera sina forskningsresultat.

Johanna Gillbro har tagit ett antal patent på ett flertal innovativa nya aktiva ingredienser för hudvård. Hon har haft roller som forskningsledare inom anti-age behandlingar, hudens barriärfunktion och hyperpigmentering. Hon har också lett forskning av aktiva ingredienser för hudvård samt varit innovationschef inom hudvårdsindustrin.