Om Emilia Santamaria

Emilia gjorde praktik och exjobb hos Skinome under 2020 med fokus på att studera hur hudvård påverkar hudmikrobiomet, dvs hudfloran. Detta var ett mycket intressant projekt av stort värde för Skinome som hon gjorde tillsammans med svenska företaget Gut Feeling Labs. Med detta examensarbete avslutade hon sin civilingenjörsutbildning i Kemisk Biologi med en master i Industriell Bioteknik och Produktion, vid Linköpings universitet. Sedan början av 2021 är hon anställd som Formuleringskemist med särskilt fokus på probiotisk hudvård.

Emilia har också varit certifierad Make Up Artist sedan 2013 och driver sitt eget företag, StyleEmilia, som frilansande Make Up Artist. Hon specialiserar sig på bröllopsmakeup och samarbetar med andra partners i bröllopsindustrin.

"Som passionerad hudvårdsnörd som älskar vetenskap är det ett måste för mig att undersöka produkter och ingredienser. Ju mer jag har lärt mig om hudvårdsprodukter och hudvårdsindustrin, desto mer inser jag att det finns ett stort tomrum. Jag känner att det har saknats lösningar som verkligen är bra för hudens hälsa, utvecklade med bas i vetenskapen och som också är snälla mot vår planet. Jag tror att Skinome kan fylla detta tomrum och hjälpa till att förändra hudvårdsindustrin som helhet. När jag fick reda på att det här projektet fanns visste jag att jag bara måste gå med. Jag är så glad att nu vara en del av detta underbara och begåvade team!"