Om Sylvain Lataste


Sylvain har en MSc i ”Formulated product engineering” från Université de Technologie de Compiègne i Frankrike där han specialiserade sig på formulering av kosmetiska produkter. Sedan han tog examen har han fått en bred erfarenhet från olika positioner inom skönhetsindustrin hos globala skönhetsföretag som Unilever, SC Johnson Skincare / Deb och Oriflame och för råvaruleverantörer som Akzonobel Specialty Chemicals / Nouryon.

Sylvain har en bred internationell erfarenhet efter att ha arbetat i Storbritannien inom produktutveckling och formulering av innovativa hygienprodukter och är sedan 5 år baserad i Sverige. Att flytta till Sverige gav honom möjlighet att lära sig mer om den andra sidan av skönhetsindustrin, genom att arbeta hos en råvarutillverkare. Under dessa år arbetade han med utvecklingen av nya råvaror för skönhetsindustrin, särskilt inom biopolymerer för hudvård och solskydd, Han arbetade då med flertalet globala varumärken och hjälpte dem med att formulera och skapa produkter med biopolymerer, som en ersättning för syntetiska polymerer.

”På Skinome är en av drivkrafterna att skapa innovativa hudvårdsprodukter som hjälper och gör människor glada och det är ett spännande projekt att vara en del av. Det kommer att utmana sättet att formulera och använda hudvårdsprodukter med fokus på att ge användaren en hälsosam hud. Skinome och jag delar samma ambition och värderingar för att skapa nästa generation hudvårdsprodukter! ”