vårt koncept

Bra hudvård är en färskvara

Redo för en ny hudvårdsrutin?

Vår hudvård handlar om att sätta hudens bästa först. Inte om vad som är bäst för fabriken eller förvaringen på butikshyllan. Vi hoppas att våra färska produkter ska hjälpa dig till en optimal hudhälsa – det är själva grundtanken och anledningen till att Skinome finns och det som ligger bakom allt, från vårt val av ingredienser till förvaringsrekommendationer och sättet vi tillverkar våra produkter. Resan och processen har gått från tanke till innovation och nu verklighet med en serie hudvårdsprodukter som är helt unika i sitt slag och inte liknar något annat som finns på marknaden idag. Vi kallar det färsk, aktiv och mikrobiomstärkande hudvård. Det handlar om hudvård med fokus på din hud, ingenting annat. Välkommen till den färska revolutionen.

Vi konserverar din hudflora istället för produkten

Vanlig traditionell hudvård innehåller konserveringsmedel, och ofta en mängd andra tillsatser som kan störa din huds goda bakterieflora. Våra hudvårdsprodukter skiljer sig från allt du har använt tidigare. Skinomes produkter är färskproducerade och innehåller varken konventionella konserveringsmedel, parfymer eller andra onödiga tillsatser. Samtidigt som de inte stör din hud, innehåller de hudegna ämnen som främjar din hudhälsa och stärker din hudflora (= ditt mikrobiom). Insikterna om vad huden mår bra av har gjort att vi har behövt tänka om och göra saker på andra sätt och ta andra vägar än de traditionella vägarna. Tillverkningen sker i mindre volymer och produkterna har kortare hållbarhet (produktionsdatum och bäst före-datum finns alltid på förpackningarna!). Bra hudvård är en färskvara. Vi är övertygade om att det här är framtidens hudvård. Färsk, aktuell och alltid bäst just nu.

Aktiv hudvård med full kraft

Vi är många som söker efter aktiva ingredienser när vi väljer hudvårdsprodukter. Och det finns en hel del ingredienser som påvisat sig ha en effekt på huden. Något som många däremot inte vet är att många aktiva ingredienser i hudvårdsprodukter tappar i effekt när de kommer i kontakt med luft och när de förvaras i rumstemperatur. Idag har det byggts en miljardindustri kring hudvårdsprodukter som kan förvaras i rumstemperatur, eller till och med i ännu högre temperaturer, utan att bli ”dåliga”. Men, även om själva produkten ser oförändrad ut, förlorar många av de aktiva ingredienserna sin effekt med tiden. Vi har utformat våra produkter och förpackningar så att de aktiva substansernas effekt bibehålls med samma verkan som när du först öppnade din nya produkt och du får lika bra effekt från början till slutet av din användning.

Innovation, forskning och passion

Det är en lång innovationsprocess som ligger bakom skapandet av våra första produkter. Det har krävts hårt arbete, skratt, svett och tårar och tusentals labb-prover som formulerats i vårt förra laboratorium på Kungsholmen i Stockholm för att vi skulle hitta rätt. Resan har inte alltid varit enkel, vår lösning ligger långt bortom den traditionella hudvård som erbjuds idag. På Skinome drivs vi av viljan att överföra kunskapen från många års forskning och vår passion för hudhälsa in i våra produkter. Huden är ett komplext (och vackert!) organ som spelar en viktig roll för hur vi mår. Vi vet vad din hud mår bra av och vi lovar att aldrig kompromissa när det gäller de hudvårdsprodukter vi tar fram. Produkterna är baserade på den senaste forskningen om huden i kombination med en prioritering om att skapa hudvård som sätter huden i fokus och första rummet, ingenting annat.