Vårt eget laboratorium i Stockholm

Färsk hudvård för optimal hudhälsa

Forskningen och utvecklingen av våra produkter sker på Hornsgatan 172 i Stockholm. Där ligger både Skinomes kontor och laboratorium och det är just det egna ”labbet” som möjliggör att vi hela tiden kan göra nya formuleringar och testa nya ingredienser. Labbet är inte speciellt stort, men funktionellt och våra formuleringskemister använder det varje dag. Då vårt hudvårdskoncept är unikt och det första av sitt slag, har det krävts en gedigen innovationsprocess för att skapa våra formuleringar. Vi har valt bort konventionella metoder i syfte att enbart skapa hudvård som förbättrar hudens hälsa och tack vare vårt laboratorium och våra formuleringskemister har vi lyckats skapa det vi tror är framtidens hudvård - och nu är den äntligen här. Färsk, aktiv och mikrobiomstärkande hudvård utan onödiga tillsatser och konserveringsmedel. Våra produkter är sammansatta enbart för att förbättra och stärka din hudhälsa.

Noggrant utvalda ingredienser - för bäst effekt

Eftersom vi själva utvecklar alla våra formuleringar arbetar vi även direkt med leverantörer av råmaterial och ingredienser. Det här ger oss en unik möjlighet att få en större inblick i var ingredienserna kommer ifrån, hur de har tagits fram, behandlats och vi kan också ta del av de studier och den forskning som leverantörerna gjort på dessa ingredienser. Vi väljer varje ingrediens med omsorg och vi väljer ämnen som är så gynnsamma som möjligt för huden och dess funktion. Flera ingredienser vi använder är vad vi kallar hudegna, det vill säga det är ämnen som huden känner igen och producerar själv. Vi använder även hudegna ingredienser som har modifierats för att få bättre egenskaper med avseende på effekt, upptagnings- eller penetrationsförmåga och tolerans. Vi strävar efter att välja ingredienser med så liten miljöpåverkan som möjligt och vi säkerställer att alla våra råvaror har hög renhetsgrad. Tack vare vårt formulerings-teams täta kontakt med våra leverantörer så kan vi ligga i framkant vad gäller utvecklingen av nya råmaterial och ingredienser och tack vare vårt laboratorium kan vi kontinuerligt testa och utvärdera användningen av dessa ämnen.

Alltid formulerat och på kylning i laboratoriet

Vårt hudvårdskoncept är baserat på mer än tio års forskning om huden, hudfloran (= hudens mikrobiom) och aktiva ingredienser. Det är tack vare denna forskning som vi förstått vad en optimal sammansättning av en hudvårdsprodukt är för att ge bäst effekt på huden utan att störa dess naturliga sammansättning och rubba hudens balans. Vi vet att flera aktiva ingredienser måste förvaras kylt för att bibehålla sin effekt, därför förvarar vi alltid våra formuleringar kylt i labbet och vi förvarar även alla ingredienser som kräver det i kylskåp. Samma gäller i hela tillverkningsprocessen, färdiga produkter förvaras kylt både direkt efter tillverkning och i vårt lager och vi uppmanar även dig som användare att förvara produkterna kylt hemma - helt enkelt för att kunna få ut bästa effekt av våra produkter.