Prev page Next page Back to Blog
Inas hudresa med Skinome
Ina är 40 år och kommer från Ljungby i Småland. Första mötet med Skinome skedde av en slump via köp och säljgruppen ”Labels we low” på Facebook. En medlem i gruppen hade lagt upp en hudvårdsprodukt med beskrivningen ”Färsk hudvård”, vilket fångade Inas intresse och fick henne att gräva vidare. Nu, några år senare, är Ina en trogen kund hos oss. Vi har fått äran att intervjua henne om hennes hudresa och upplevelse av våra produkter.

Hur har din hudresa sett ut?

Mitt intresse för hudvård började för cirka tio år sedan när jag var i 30 års åldern. Jag har alltid haft en känslig och reaktiv hud med en del rodnad kring näsa och haka, yttorrhet, plitor och fetare t-zon, att hitta hudvårdsprodukter som är både snälla och effektiva har därför vart en utmaning. Med tiden har mitt hudvårdsintresse växt och gjort mig till en riktig hudvårdsnörd.

Hur har relationen till din hud sett ut?

Relationen till min hud var i ung ålder rätt oproblematisk. Men ju äldre jag blev desto kämpigare blev det. Min hy blev både torrare och känsligare samtidigt som jag fick problem med en fetare t-zon, rodnad och plitor som aldrig försvann. Jag upplevde att min hud började bli slappare och att mindre rynkor samt pigmenteringar började dyka upp här och där. Där har hudvård verkligen hjälpt mig, utan det hade jag inte kunnat hålla min hud i schack. Som ung trodde jag inte att hudvård kunde göra sådan skillnad men ack så fel jag hade, idag vågar jag påstå att min hy både ser finare ut och mår bättre än när jag var ung.

Kan du beskriva hur din hud känns och hur den ser ut idag?

En viktig del i min hudvård har varit bra rengöring för att bli av med tilltäppta porer som orsakar plitor. Just rengöring har varit lite knepigt eftersom min hud reagerat starkt på en del produkter, att hitta en som är både snäll och effektiv är inte lätt. På vintern blir huden dessutom extra känslig och torr och behöver ännu mer omvårdnad. Tack vare hudvård och att jag hittade Skinome kan jag idag hålla min hy lugn och återfuktad samtidigt som jag reducerar ålderstecken som pigmenteringar, små rynkor och fått en fastare hy.

Vilka av Skinomes produkter använder du idag och hur ser din hudvårdsrutin ut?

Idag använder jag Probiotic Concentrate tillsammans med Rich Emulsion både morgon och kväll men brukar byta ut Rich Emulsion mot Rich Intense under vinterhalvåret. Jag använder även Night Active Retinol vilket är den enda retinol produkten på marknaden som jag kan använda varje dag utan att irritera huden. Att Night Active Retinol är snäll mot min hy innebär dock inte att jag får sämre resultat, jag kan tydligt se effekten den har mot mina rynkor och pigmenteringar som minskar gradvis. Sen rengör jag min hud endast på kvällen och använder ibland en toner på morgonen om jag känner att det behövs.

Vilken förändring eller positiv effekt har du upplevt med Skinomes produkter?

Förändringen har vart helt magisk! Som den hudnörd jag är så har jag provat en mängd olika hudvårdsprodukter genom åren, en del så dyra som uppemot 3000 kr. Vad jag dock kan säga är att inget annat märke har givit min hud så mycket kärlek, omvårdnad och lugn som Skinomes. Nu vill jag inte vara utan dem och de har blivit en stapelvara i mitt kylskåp. 

Att använda Skinomes produkter är som att svepa in huden i det mjukaste lenaste täcket. Jag har aldrig upplevt en liknande känsla som den Probiotic Concentrate tillsammans med Rich Intense ger min hy. Huden blir omedelbart lugn, återfuktad och har jag rodnad lägger den sig inom bara några minuter. Om jag har en svidande eller irriterande känsla efter att exempelvis varit i solen så försvinner det direkt med den kombinationen. Jag upplever även att min hudton, efter några veckors användning har blivit jämnare och att rynkorna kring mun och ögon blivit mindre framträdande. Mina pigmenteringar ha minskat och framför allt så upplever jag en mycket starkare hudbarriär som gör att huden klarar sig mycket bättre, speciell nu på vintern i det kalla och blåsiga vädret.

Ibland kör jag en extra omgång med Skinomes produkter på dagen bara för att boosta och lugna huden samt för att det känns så otroligt skönt på. Min 40-åriga hy jublar av detta! 

Vad är det bästa med Skinome?

Jag älskar också att Skinome är så enkelt att använda, trots att det bara är några få produkter så gör de verkligen sitt jobb och jag får bättre resultat idag än när jag hade en hudvårdsrutin med tio olika produkter. I början tyckte jag att de kändes lite jobbigt att krämen skulle förvaras i kylskåp istället för i badrumskåpet men det är en vanesak. Nu känns det istället extra skönt och lugnande att det är kylt så numer förvarar jag även mina andra krämer i kylskåpet.  

Då jag är lite av en hudvårdsnörd så är jag också väldigt noga med att läsa på vilka ingredienser som finns i de produkter jag väljer att använda. Jag vet vad som får min hud att må bra och där tar Skinome hem full pott eftersom deras produkter innehåller massa goda ingredienser som verkar på djupet. I Skinomes produkter finns det inga onödiga utfyllnader eller silikoner som bara lägger sig på ytan för att sedan försvinna efter någon timma.  

Just ingredienserna är något som jag tycker gör Skinome unikt. Som kund uppskattar jag att ingredienslistorna inte är en kilometer långa med massa onödiga färgämnen, parfym etc. Skinomes produkter gör helt enkelt bara det dem är till för. Allt är dessutom väl beprövat, läser man på om märket och produkterna så inser man att det finns åratal med forskning bakom produkterna och en erfaren hudläkare som grundat varumärket. Extra plus är även att det är ett svenskt hudvårdsmärke med produktion i Sverige och kvinnliga chefer. Att ha utveckling och produktion i Sverige är inte bara bra ur ett hållbarhetsperspektiv utan jag känner även att produkterna är väl anpassade för de utmaningar vår hud möter i detta avlånga och ibland kalla land. 

Skulle du rekommendera Skinome till andra personer?

Utan att tveka! Jag är inte den som vanligtvis skriver recensioner eller liknande men när jag fick förfrågan av Skinome så kändes det självklart att dela min erfarenhet. Jag upptäckte som nämnt Skinome av en slump men är så tacksam för den positiva kraft Skinomes produkter har haft på min hy. Jag är så tacksam över att jag har hittat detta märke och önskar att fler får chansen att upptäcka och uppskatta Skinome så som jag har.