Prev page Next page Back to Blog
Louise hudresa med Skinome
Louise, 38 år från Oxelösund hittade till Skinome via podcasten Huddoktorerna. En podcast om hud och hudvård av Skinomes grundare Dr. Johanna Gillbro och Dr.Petra Kjellman. Efter flera år med tuffa hudtillstånd, otagliga produkter och behandlingar hittade Louise en hudvårdsrutin som fungerar och som idag givit henne en friskare och starkare hy. Vi intervjuade Louise om hennes hudresa och hur hon upplever sin hy idag.

Hur har din hudresa sett ut?

När jag var i 20 års åldern fick jag vuxenakne som vid 30 års åldern gick över till rosacea. Jag har alltid haft yttorr hud och har testat otagliga hudvårdsrutiner, produkter och behandlingar. Såhär i efterhand har jag förstått att jag har använt alldeles för många produkter men jag har alltid velat hitta produkter som kan lindra min rosacea och vintertorra hud.

Hur har relationen till din hud sett ut?

Relationen till min hud försämrades när jag fick mina hudåkommor. Jag fick väldigt mycket komplex för min hud när först aknen uppstod, sen ärren och senare rosacean.

Kan du beskriva hur din hud känns och hur den ser ut idag?

Idag känns min hy mycket friskare och klarar av väderväxlingar på ett helt annat sätt än tidigare, förr kunde ja få akne på sommaren och väldigt torr hy på vintern. Jag kan fortfarande få rosacea utbrott men mycket lindrigare än tidigare. Jag blir inte stressad idag och beställer hem en massa hudvård utan håller mig till min hudvårdsrutin.

Vilka av Skinomes produkter använder du och hur ser din rutin ut?

Min hudvårdsrutin under sommaren startar med att jag sköljer ansiktet lätt med vatten på morgonen. Sedan smörjer jag in ansiktet med Rich Intense och Sun Emulsion SPF 50+. På kvällen rengör jag ansiktet med Mineral Cleanser och smörjer in ansiktet med Rich Emulsion och Probiotic Concentrate.

Under vinterhalvåret startar jag morgonen på samma sätt såvida det inte är minusgrader, då brukar jag hoppa över att skölja ansiktet och smörjer istället direkt in med Rich Intense och Probiotic Concentrate. På kvällen rengör jag med Mineral Cleanser och smörjer med Rich Emulsion och Probiotic Concentrate. Jag försöker låta huden vila så mycket som möjligt och använder bara smink om jag ska till kontoret.

Vilken förändring eller positiv effekt har du upplevt med Skinomes produkter?

Jag upplever att min hy har blivit mer motståndskraftig sen jag började använda Skinome. Numer får jag inte akne på sommaren och blir inte lika torr på vintern. Sen har min rosacea blivit avsevärt mycket bättre!

Skulle du rekommendera Skinome till andra personer?

Jag skulle rekommendera Skinome alla dagar i veckan! Jag har sparat både tid, pengar och fått en friskare hy. Det bör dock nämnas att det inte var helt problemfritt från början, jag började med Night Active Retinol som visade sig vara lite för aktiv för min hy. Jag hörde då av mig till Skinome och fick hjälp att sätta ihop ett kit som passade min hy mycket bättre och det var då jag började se resultat.