Prev page Next page Back to Blog
3 anledningar att välja färsk hudvård

Framtidens hudvård är här och detta världsunika koncept kallas för färsk hudvård. Vad är egentligen färsk hudvård och vilken skillnad gör den för din hud? Vår hudexpert, hudforskaren Dr Johanna Gillbro (även författare till bästsäljande boken ”Hudbibeln”) ger dig 3 anledningar till varför du ska välja färsk hudvård.  

1. Inga konserveringsmedel eller tillsatser

Det vi kallar traditionell hudvård har en sak gemensamt – det är hudvård som innehåller konserveringsmedel och andra tillsatser som t ex parfym, färgämnen och stabilisatorer. Det här är ingredienser som man tillsätter för att produkten ska hålla länge, kunna förvaras i rumstemperatur och ha en doft och konsistens som ska göra den mer lockande, helt enkelt för att vi är vana att våra hudvårdsprodukter både luktar och känns på ett visst sätt. Det är alltså ingredienser som är där för produktens skull-inte för hudens bästa.

När vi utvecklar Skinome färska hudvård utgår vi enbart från vad huden mår bra av vilket gör att vi inte använda konserveringsmedel eller maskeringsämnen, då den senaste forskningen på huden har visat att ämnen som dessa inte är speciellt bra för vår hudhälsa. Vi tillverkar vår färska hudvård i små volymer i Sverige och våra produkter har en kortare hållbarhet på ca 12 månader jämfört med traditionell hudvård, som har en hållbarhet på ca 30 månader. Precis som färsk mat är bra för hälsan är färsk hudvård bra för hudhälsan. Och, ska precis som färsk mat förvaras i kylskåp!

2. Det stärker ditt mikrobiom (=hudflora)

När man plockar bort ingredienser som framför allt är där för produkten (som konserveringsmedel och maskeringsämnen) och i stället fokuserar på att välja ingredienser som bygger upp och jobbar med, och inte emot huden, så skapar man hudvård för hudens bästa. Skinomes färska hudvård är även mikrobiomvänlig, vilket innebär att den stöttar hudens alla goda bakterier, något som forskare under de senaste 7–8 åren börjat förstå är grunden till en hälsosam hud. Tack vare ingredienser som pre- och postbiotika stärker våra produkter mikrobiomet. I en studie gjord på hösten 2020 tillsammans med Gutfeeling labs, som är ett företag med bas i Lund som är experter på goda bakterier, har vi sett att vår färska hudvård ger ett ökat antal unika arter av goda bakterier i huden. En hud som mår bra ser också bra ut!


3. Ingredienser som ger maximal effekt

Skinomes färska hudvård innehåller aktiva och välstuderade ingredienser med vetenskapligt bevisad effekt samt hudegna ingredienser. Hudegna ingredienser är substanser som finns i huden naturligt och som därför kan stötta hudens egen funktion för bäst resultat. De noggrant utvalda ingredienser som du hittar i Skinomes produkter kan hjälpa och stärka din hudhälsa och ge många fördelar som en stärkt hudbarriär, minskad rödhet, förbättrad hudtextur, jämnare hudton, minskade fina linjer och såklart – massor av återfuktning! Du hittar hela vårt produktsortiment här.

SKIN ACADEMY