Prev page Next page Back to Blog
Vad är färsk hudvård?
I en bransch där de allra flesta hudvårdsprodukter innehåller en hög grad konserveringsmedel och tillsatser (för att de ska hålla länge och förvaras i rumstemperatur) går vi vår egen väg och erbjuder något helt nytt och unikt – färsk hudvård. Våra produkter är inte gjorda för att stå i flera år på en butikshylla eller i ditt badrum. I utbyte mot en kortare hållbarhet, och lite utrymme i kylen, får du hudvård fullmatad med sånt som faktiskt gör huden gott, i stället för stora mängder konserveringsmedel.

Det som vi kallar för traditionell hudvård är den hudvård du hittar på butikshyllor och i nätbutiker idag. Den marknadsförs ofta med ”mirakel-ingredienser” i höga koncentrationer och man utlovar fantastiska resultat på kort tid. Dessa produkter innehåller ofta även så mycket konserveringsmedel och tillsatser att produkterna håller i flera år, utan att de förändras överhuvudtaget. De lukar gott, känns bra och ser bra ut, även om produkten stått öppnad under lång tid. Men frågan är hur bra det här är för huden? Inte alls, säger vi, vilket även bekräftas av nya studier och forskning. Det är till och med så illa att stora mängder konserveringsmedel och många av de tillsatser som finns i hudvård idag kan vara skadligt för huden. Anledningen till att alla skapar produkter på samma sätt är helt enkelt därför att detta är billigare.

 

 

Tyvärr använder också många populära varumärken vad vi anser vara ohälsosamt höga nivåer av vissa ingredienser för att åstadkomma omedelbara effekter på huden. Ofta rekommenderas långa rutiner där många olika produkter ingår. De säljer drömmen om en perfekt hud som till en början kan löna sig i form av ett snabbt resultat, men som tyvärr på lång sikt kan leda till en försämrad hudhälsa. Det är lite samma sak som när du är i solen, huden ser välmående ut, men på långt sikt skadas den.

Skinomes grundare, hudforskaren Dr. Johanna Gillbro, har i hela sitt liv haft huden i fokus. Hon fick själv hudsjukdomen vitiligo som barn vilket ledde till ett stort intresse och fascination för hur man bäst tar hand om vårt största organ. Detta är en komplex vetenskap och nya upptäckter görs hela tiden. Johanna var en av de första hudforskarna i världen som började intressera sig för mikrobiomet (vilket är de triljontals mikroorganismer som lever på vår hud) och som vi helt nyligen förstått är helt avgörande för vår hudhälsa. Traditionell hudvård kan på grund av de höga halterna av konserveringsmedel och andra tillsatser störa vårt hudmikrobiom vilket allt fler studier nu visar kan leda till hudåkommor som atopiskt eksem, rosacea och akne, men även överkänslig hud.

 

Hudvård har en viktig funktion i att hjälpa vår hud hålla sig mjuk, smidig och återfuktad. Huden är ett superkompetent system som utvecklats under många hundratusentals år och därför mår huden som bäst när vi med vår hudvård stöder hudens naturliga funktion.

Vår färska hudvård är utan konserveringsmedel och onödiga tillsatser för att inte störa utan istället stärka vårt mikrobiom, och på så sätt bidra till en långsiktig hudhälsa. Våra produkter består till stor del av hudliknande ingredienser, vilket är ämnen som huden själv producerar och därför mår bra av. Vi förespråkar en minimalistisk hudvårdsrutin och tycker bara att man ska använda de (få) produkter som din hud verkligen behöver.

 

Genom att tillverka produkter i mindre, färska satser som ska förvaras i kylskåpet kan vi erbjuda dig hudvård som är fullmatad med det som huden verkligen vill ha och mår bra av – inget annat. Självklart berättar vi även exakt när en produkt är tillverkad så att du kan se hur färsk den är, hur lång tid du har på dig att använda den och hur du ska förvara den.

 

Vi försöker inte sälja en dröm om en perfekt hud eller utlova mirakel men genom att använda vår färska hudvård kan du förbättra och stärka din hudhälsa. Och en hud som mår bra, ser också bra ut. Dessutom gör du inte bara din hud en tjänst, du är även del av det vi kallar för den färska revolutionen. Välkommen! 

SKIN ACADEMY