Vårt laboratorium

Skinomes forskning och utveckling av produkter sker i vår laboratorium som ligger i Stockholm där vi även har vårt kontor. Det är tack vare vårt moderna laboratorium som vi kan möjliggöra utvecklingen av våra färska produkter enligt vårt unika hudvårdskoncept. Vårt labb används dagligen av våra produktutvecklare för att testa nya ingredienser, utveckla nya och bättre produkter samt säkerställa kvalitén på våra produkter.

Vårt laboratorium

Färsk hudvård för optimal hudhälsa

Vårt färska hudvårdskoncept är unikt och det första i sitt slag. Vi har valt bort konventionella metoder och sätt att göra produkter i syfte att skapa hudvård som enbart har hudens hälsa i fokus. Tack vare vår egen utveckling med egna kemister och ett eget labb har vi lyckats skapa det vi är övertygade om är framtidens hudvård; Färsk, aktiv och mikrobiomstärkande utan onödiga tillsatser och konserveringsmedel.

Vårt laboratorium

Färsk hudvård förvaras kylt

Vi vet att känsliga aktiva ingredienser och produkter kan bibehålla sin effekt längre om de förvaras kylt. Därför förvarar vi alltid våra känsliga ingredienser och formuleringar kylt i labbet. Kylförvaring gäller även i vår tillverkningsprocess och på vårt lager. Vi uppmanar även dig som användare att förvara produkterna i kylskåpet hemma - helt enkelt för att kunna få ut den bästa effekten av din hudvård.

Vårt laboratorium

Utveckling & ingredienser

Eftersom vi utvecklar alla våra formuleringar själva kan vi arbeta direkt med leverantörerna av våra ingredienser och råvaror. Det ger oss en direkt möjlighet att ta del av alla de studier och den forskning som leverantörerna har utfört. Vi väljer varje ingrediens med omsorg och använder endast ämnen som är så gynnsamma som möjligt för huden och som har den funktion och säkerhet vi vill ha i produkten. Vi använder hudegna eller hudliknande ämnen, det vill säga ämnen som huden känner igen och producerar själv. Vi strävar även efter att välja ingredienser med så liten miljöpåverkan som möjligt och vi säkerställer att alla våra råvaror har en hög renhetsgrad och kvalité. Våra kemister och det egna labbet gör att vi kan ligga i framkant vad gäller utveckling och användning av nya råmaterial och ingredienser vilket i slutändan gör att vi kan utveckla ännu bättre produkter för huden.