Prev page Next page Back to Blog
Annas hudresa med Skinome

Anna, 41 år från Nyköping hittade till Skinome av en slump när hon i smått desperation googlade runt på hur man tar hand om känslig hy. Bland sökresultaten fann hon en intervju med Skinomes grundare Dr. Johanna Gillbro och hennes då nystartade företag, Skinome. Efter att ha läst intervjun beställde Anna hem Dr. Johanna Gillbros bok Hudbibeln. 

 

”Det slutade med att jag beställde hennes bok Hudbibeln, lusläste och insåg hur jag misshandlat min hy i all år” - Anna, 41 år.

Hur har din hudresa sett ut?

Min hudresa har gått från att aldrig ha problem med huden till att från ingenstans, ha en hud som konstant är irriterad, kliar, svider och bränner. En hud som blossade upp titt som tätt och fick plitor lite här och där. Jag hade varit stressad och mått ganska dåligt psykiskt en tid när problemen började. Dock var det verkligen från en dag till en annan som huden började göra sig till känna. Efter en tid bokade ja en tid och fick då konstaterat att det var Perioral Dermatit.

Innan dess hade jag som sagt inga som helst problem med huden och behandlade den som säkert många andra också gör. Det var cremer, serum, ansiktsvatten, masker och syror var och varannan dag. Det gick som sagt bra väldigt länge men tillslut sa huden tack och hej. Jag kämpar fortfarande med en väldigt känslig hy och perioder av Perioral Dermatis men min hud är betydligt bättre och lugnare sen jag började med Skinome.

Hur har relationen till din hud sett ut?

Innan känsligheten gjorde sig till känna har jag alltid varit överens med min hud. Tyckt att den varit fin och okomplicerad. Jag har egentligen aldrig tänkt så mycket på huden, den har mest bara funnits där, tills den började bråka med mig. Att hela tiden kämpa och stå ut med en brännande, stramande hy med utslag har helt klart varit psykiskt påfrestande. Jag har provat allt i ren desperation för att få tillbaka min hy så som den var och det har såklart varit stressigt vilket resulterat i en ännu mer känslig hy och utslag. 

Kan du beskriva hur din hud känns och hur den ser ut idag?

Min hud är fortfarande extremt känslig och jag får med jämna mellanrum perioder med Perioral Dermatit. Med det sagt så känner jag ändå att det har skett en stor skillnad sen jag skalade ner min hudvårdsrutin och började med Skinomes produkter. Numer har jag fler långa perioder när huden känns lugn och nöjd och den är nästan aldrig rödflammig längre.

Jag kämpar som sagt fortfarande med skov av Perioral Dermatit och har, när det har varit som allra värst, tänkt att nu ska jag prova andra produkter än Skinomes för jag måste bli av med detta. Det har dock ALLTID resulterat i katastrof och utslagen har eskalerat ännu mer. Så fort jag gått tillbaka till Skinomes produkter är det som att huden dragit en lättnadens suck.

Numer provar jag aldrig något annat utan sitter lite mer lugnt i båten, jag vet att utslagen kommer och går och att de oftast triggas av stressiga perioder. Något jag också sett stor skillnad på är den naturliga lystern jag fått av Skinomes produkter och att huden är väldigt mjuk och len. Bortsett från perioderna då jag får utslag känner jag att min hud aldrig varit så här fin och har sån naturlig lyster.

Vilka av Skinomes produkter använder du och hur ser din rutin ut? 

Idag använder jag fuktkrämerna Light Emulsion och Rich Emulsion, vilken av dem jag väljer beror lite på vilken årstid det är och hur pass torr jag känner mig. Ibland använder jag till och med båda samtidigt, först Light Emulsion sen en liten pump med Rich Emulsion där det behövs. Probiotic Concentrate använder jag i perioder och då främst på kvällen, men är lite varsam med den under mina skov med Perioral Dermatit.

Ansiktet tvättar jag endast på kvällen och då använder jag oftast Mineral Cleanser men ibland även med en rengörningsolja. På morgonen sköljer jag bara ansiktet med lite ljummet vatten och sen några pump av Light Emulsion eller Rich Emulsion. Sen använder jag även Rich Body Cream efter att jag har duschat varje kväll.

Vilken förändring eller positiv effekt har du upplevt med Skinomes produkter?

 Sen jag började med Skinomes produkter upplever jag att det inte bränner i ansiktet på samma sätt, min hy är lugnare och inte alls lika rödflammig längre. Min hy har blivit betydligt mer återfuktad och porerna i framför allt pannan har blivit mindre. Nu har jag klarat två vintrar utan att huden stramat och känts totalt uttorkad. Förr kunde jag få hormonella finnar längs käklinjen men sen jag började med era produkter har jag inte haft en enda plita.

Jag använder även Rich Body Cream på kroppen och sen jag började med den har knottrorna på mina överarmar helt försvunnit och jag upplever att mitt dekolletage blivit slätare. Sammanfattat känner jag att min hud känns nöjd och lättad över att slippa trehundra olika ingredienser varje dag.

Skulle du rekommendera Skinome till andra personer?

Jag rekommenderar er till alla jag känner och har blivit lite av en ”hudvårdsingrediens polis”. Skämt o sido så har jag verkligen blivit medveten om hur mycket skräp det finns i hudvård och vad effekterna av det faktiskt kan bli på sikt. Tanken på att smörja in mig med massa konstigheter som gör mer skada än nytta skrämmer mig lite. Vare sig man har känslig hy eller inte tror jag alla skulle må gott av era produkter. Det är de jag försöker förmedla till mina nära och kära.