Prev page Next page Back to Blog
Spicy Polyphenol Bonanza

Detta är vårt Spicy Polyphenol Bonanza-recept som kombinerar stilbene resveratrol med tannin procyanidin. Båda tillhör en enorm grupp av antioxidanter som kallas polyfenoler där det huvudsakligen finns tre viktiga klasser som stilbener, tanniner och flavonoider. Polyfenoler är den grupp antioxidanter som det har forskats mest på i samband med hudens åldrande. En kost rik på polyfenoler tros vara bra för både våra inre organ och vårt yttre – huden.

Resveratrol och procyanidin

Det har visat sig att resveratrol skyddar mot åldrande orsakat av solens UV-strålar. I en studie gjord där deltagarna tog resveratrol och procyanidin i 60 dagar blev deras hud betydligt mer motståndskraftig mot oxidation. Det fanns också förbättringar i återfuktning och elasticitet samt en minskning av antalet leverfläckar och slätare hudstruktur. Det är dock inte klart om dessa förändringar orsakades av resveratrol, procyanidin eller kombinationen av de två substanserna. För att du ska kunna boosta din kombination av resveratrol och procyanidin skapade vi det här receptet nedan!

Spicy Polyphenol Bonanza

HUD KOMBO: RESVERATROL + PROCYANIDIN

Resveratrol: röda druvor (skalade), kakaobönor, blåbär och pistagenötter

Procyanidin: kanel, röda druvor (skalade), kakaobönor och äpplen


Ingredienser - 1 portion

1/2 äpple (oskalat)

10 organiska röda druvor

1 dl blåbär (färska eller frysta)


Topping

2 matskedar pistagenötter

1 tesked råa kakao nibs

Sprinkla lite kanel

Lite flytande honung


Instruktioner

Hacka äpplet, dela druvorna på mitten och blanda med blåbären. Toppa med pistagenötter och kakaonibs och avsluta med kanel och honung.


Receptet är skapat tillsammans med dietist Karin Magnusson.

SKIN ACADEMY