Prev page Next page Back to Blog
Carina Bergs färska hudvårdsfavoriter
En enkel rutin i tre steg är allt din hud behöver. Efter mer än tio års forskning är det något vi på Skinome är helt övertygade om är det bästa för huden. Det här var däremot nyheter för vår ambassadör Carina Berg när vi påbörjade vårt samarbete i slutet av 2021. Samtidigt berättade hon att det var något hon länge haft på känn. Hon hade börjat fundera över om det verkligen kunde vara bra för huden att använda mer än tio olika hudvårdsprodukter på en dag och efter att ha testat Skinomes färska hudvårdsprodukter och en minimalistisk rutin kände hon snabbt att det var helt rätt. ”Min hud har inte känts så här fantastisk, så härligt ”gummiaktigt”, mjuk och slät, sedan jag var typ 30 och jag tror faktiskt aldrig att jag kommer att använda något annat än den här typen av hudvård”. Så hur ser Carinas Skinome-rutin ut? Allt om den hittar du i denna artikel.

Steg 1 - Rengöring

Mineral Cleanser  använder jag när jag sminkat mig eller hängt i stan. Då vill jag gno lite extra. Men bara på kvällen förstås. Aldrig på morgonen. När jag är på landet använder jag Sensitive Cleanser. Känns inte som om mer behövs i den rena luften. Båda är väldigt milda och gör en inte torr och ”stramig” som många andra rengöringar.”


Rengöring enbart på kvällen förklarat:
På Skinome har vi alltid rekommenderat rengöring enbart på kvällen, vilket är i linje med den minimalistiska filosofi vår grundare Dr. Johanna Gillbro presenterade i sin bok Hudbibeln. Anledningen till detta är att det under natten bildas unika fuktbindande substanser på vår hud som man inte bör tvätta bort då de bidrar till bättre hudhälsa. Vi rekommenderar dig till att testa om du inte redan gjort det, ofta känner man själv av att huden känns mycket bättre och mer hälsosam av att göra denna förändring i rutinen.

Steg 2 - Fuktkräm

Rich Emulsion är så fantastiskt. Så len i känslan, fuktgivande och på något sätt lugnande av min tidigare lättirriterade, lättrodnande hud. Att den alltid är sval gör den ännu goare att smörja in sig med. Den här överdoserar jag tror jag. Okynnes-pumpar varje gång jag öppnar kylen och småäter. Vilket är ofta. Men grunden är ju morgon och kväll. ”

Steg 3 - Koncentrat

Night Active Retinol tar jag kanske tre till fyra gånger i veckan. Min hud är så känslig (efter alla knäppa rutiner jag hållit på med?) och med retinolen och alla andra aktiva substanser så är det en bra balans jag hittat med ungefär varannan dag-rutin. Jag blandar Night Active Retinol (bara 1 pump) med Rich Emulsion på kvällen och applicerar dem tillsammans. Jag adderar nattkoncentratet för att få extra fukt men även effekt på hudtextur.”

Solskydd bara under sommarhalvåret...

"Mellan mars och oktober byter jag ut min dagkräm mot en av Skinomes solskydd för ansiktet. Sun Emulsion-serien är de perfekta solskydden för att skydda även den känsligaste huden mot solen! Snåla inte med appliceringen, ös på så att du är ordentligt skyddad. Sun Emulsion Body SPF 50+ använder jag på barnen också."Läs mer om solskyddsserien Sun Emulsion SPF 50+ här.