HUDVÅRDSMYTER
med Eva Röse

I hudvårdsvärlden finns det ett överflöde av information och trender, men vad är egentligen sanning och vad är enbart en myt? Tillsammans med Eva Röse som vår guide tar vi oss an denna fråga i vår nya miniserie ”Hudvårdsmyt eller sanning?”. Följ med när Eva söker svar hos vår hudexpert Dr Johanna Gillbro.

Hudvårdsmyt eller sanning med Eva Röse - avsnitt 2

Dyk ner i det senaste avsnittet av "Hudvårdsmyt eller sanning" med Eva Röse där hon utforskar sanningen bakom höga koncentrationer av aktiva hudvårdsingredienser. Med dagens produktetiketter som stolt visar upp höga procentandelar av dessa ingredienser så uppstår frågan: Är mer verkligen bättre?

Möt hudforskaren Dr Johanna Gillbro

Dr Johanna Gillbro är hudforskare och har under mer än 20 år arbetat med huden i fokus. Hennes fascination för huden började redan i barndomen när hon drabbades av pigmentsjukdomen vitiligo. Idag är hon expert på huden och hur vi bäst tar hand om den.

Är höga koncentrationer av aktiva ingredienser mer effektivt?

Aktiva ingredienser är de komponenter i en produkt som är avsedda att ge den önskade effekten på huden och dess funktion. Men vad händer om man använder för mycket av det goda, är höga koncentrationer av aktiva ingredienser alltid bättre?

"Det finns en uppsjö av produkter och
ingredienser i skönhetsbranschen,men ofta
saknas väl genomförda studier som visar att de
faktiskt ger önskad effekt..."


Dr. Johanna Gillbro

Hur effektiv är egentligen din retinolprodukt?

Retinoider har en vetenskapligt bevisad positiv effekt på vår hud, men hur mycket av de utlovade fördelarna får du egentligen av din hudvårdsprodukt? Vad få hudvårdsanvändare vet att retinoider är extremt känsliga och kan tappa i effekt över tid om lagringsförhållandena inte är optimala. Enkelt uttryckt kanske du inte får de fördelar som din hudvårdsprodukt faktiskt utlovar.

Med en fot i labbet

Hos oss blir forskning
till hudvård

Vad är färsk hudvård?

I en bransch där de allra flesta hudvårdsprodukter innehåller en hög grad konserveringsmedel och tillsatser går vi vår egen väg och erbjuder något helt nytt och unikt – färsk hudvård. Våra produkter är inte är gjorda för att stå i flera år på en butikshylla eller i ditt badrum.I utbyte mot en kortare hållbarhet, och lite utrymme i kylen, får du hudvård fullmatad med sånt som faktiskt gör huden gott, istället för stora mängder konserveringsmedel.