Prev page Next page Back to Blog
Avsnitt 2 - Höga koncentrationer av aktiva ingredienser

Avsnitt 2: Är höga koncentrationer av aktiva ingredienser mer effektivt?

Dyk ner i det senaste avsnittet av "Hudvårdsmyt eller sanning" med Eva Röse där hon utforskar sanningen bakom höga koncentrationer av aktiva hudvårdsingredienser. Med dagens produktetiketter som stolt visar upp höga procentandelar av dessa ingredienser så uppstår frågan: Är mer verkligen bättre?

Tänk på läkemedel som en jämförelse där doseringen är avgörande: ta paracetamol som exempel. För lite ger ingen lindring, medan för mycket kan vara skadligt. Samma princip gäller hudvård - så varför skulle man överskrida den rekommenderade mängden?

Genom vår serie med Eva Röse siktar vi på att belysa hudvårdens vetenskapliga sida och hjälpa dig att fatta välgrundade beslut för din hudhälsa.

 

Vill du veta mer om höga koncentrationer av aktiva ingredienser?

I vår artikel om höga koncentrationer av aktiva ingredienser förklarar Hudexperten Johanna Gillbro om ingrediensernas funktion och vilka koncentrationer som rekommenderas för att få optimal effekt samtidigt som man bibehåller en god hudhälsa. Läs artikeln här.

I vår artikel om retinol får du veta mer om den välkända ingrediensen Vitamin A. Hur effektiv är egentligen din retinol produkt? Läs artikeln här.

Vill du se första avsnittet av "Hudvårdsmyt eller sanning" med Eva Röse?

I första avsnittet av ”Hudvårdsmyt eller sanning med Eva Röse” djupdyker vi i mystiken kring mirakelingredienser och tar reda på sanningen bakom ingredienser som diamantpulver, guldpartiklar och snigelslem. Se avsnitt 1 här.

SKIN ACADEMY